Nieuws bericht
Check the latest pictures and current projects!
Theatervoorstelling 'ESITU' ism Bencha Theater!

Xara speelt komend theaterseizoen mee in de voorstelling 'ESITU'!

 Afbeelding

ESITU

Bencha Theater brengt u in vervoering met ESITU. Balans- en luchtacrobatiek versmolten met dans, muziek en theater maken ESITU tot een belevenis die nog lang op het netvlies blijft branden.

Een jonge vrouw krijgt de kans een blik te werpen in de toekomst om haar levenspad te aanschouwen. Een weg die volgens het Hindoeïstische concept van Dharma onveranderlijk vastligt. In de Westerse maatschappij gaat men echter uit van het individu dat zijn eigen levenslot in handen heeft. ESITU verhaalt over de spanning die ontstaat wanneer iemand opgroeit, heen en weer slingerend tussen deze twee levensvisies.

Bencha Theater is een begrip in binnen- en buitenland en bestaat uit spelers van internationale allure. Bulgaar Dimiter Simeonov won bijvoorbeeld driemaal goud op de wereldkampioenschappen acrobatiek. David Maes won brons op de Europese kampioenschappen acrobatiek. De acrobaten, dansers en muzikanten zijn allen meervoudig gespecialiseerd binnen hun vakgebied. Hun expressieve vaardigheden maken de voorstelling tot een bijzondere belevenis in de stijl van het nieuwe circus.

Concept en choreografie zijn verzorgd door Thao Nguyen, die inspiratie putte uit haar eigen ervaringen bij het opgroeien tussen twee culturen. Haar voorstellingen staan bekend om hun fysieke en dynamische bewegingstaal, waarbij ze de eigenheid en identiteit van de afzonderlijke spelers benadrukt. Haar samenwerking met Bencha Theater betekent een wederzijdse verrijking van hun bijzondere creatieve krachten.

Artistieke productie: Rachel Melief
Concept en regie: Thao Nguyen
Choreografie: Thao Nguyen i.s.m. de spelers
Compositie muziek: Wiebe Gotink en Laetitia van Krieken
Viool en deel compositie: Robert Baba
Cello, teremin, glasharmonica en deel compositie: Marieke van der Heyden
Acrobaten, dansers, muzikanten: David Maes, Dimiter Simeonov, Marieke van der Heyden, Micka Karlsson, Robert Baba, Rossana Caldarera, Sarah Kooij
Kostuums: Marja Pulles, Contrast
Fotografie: Louis Haagman
 

Mail voor theaterboekingen met siebren@proacts.nl en voor overige boekingen met marco@proacts.nl of johan@proacts.nl. Bellen kan natuurlijk ook: 0900-proacts (0900-7762287)
16/09/2009
Lees meer over:
Overige Acts
Xara Acrobatic Acts
info@xara-acrobatics.nl
Weesperzijde 1060
1091 EK Amsterdam
M +316-29313768